WordPress als CMS

/WordPress als CMS

Waarom kiezen voor WordPress als CMS?

WordPress is in 2018 en 2019 het meest gebruikte content management systeem op internet. 59,5% van alle websites gebruiken een CMS en 32,5% van alle websites die een CMS gebruiken hebben voor WordPress gekozen volgens onderzoek van W3techs. Volgens WordPress gebruikt 28% van alle websites WordPress. Het populaire platform wordt gebruikt voor persoonlijke blogs tot Fortune 500 bedrijven zoals Sony Music, Mercedes-Benz en Facebook en is inmiddels meer dan 173.000.000 keer gedownload. Maar waarom is WordPress dan zo populair?

WordPress is gratis
Misschien omdat WordPress open source is. Iedereen kan gratis de laatste versie downloaden en gebruiken. Zonder enige kennis van programmeren, opmaak of ontwerpen kun je in een paar simpele stappen een versie van het populaire CMS platform installeren. Het team wat verantwoordelijk is voor het programmeren en bijhouden van de broncode zorgt er tevens voor dat problemen, foutjes en verbeteringen snel worden aangebracht. Je bent dus altijd zeker van een goed werkend platform.

Wijzigingen breng je eenvoudig zelf aan

Wordpress beheer
Een nieuwe pagina toevoegen of een nieuwe update toevoegen is erg simpel, je gaat naar het beheer gedeelte van je website en kunt daar direct een nieuwe pagina of post toevoegen. Geen kosten voor je webdesigner en in plaats van te moeten wachten tot je opdracht is verwerkt kun je meteen aan de slag.

WordPress uiterlijk is gemakkelijk aan te passen

Wordpress template zoeken

Door gebruik te maken van een template kun je snel het uiterlijk van je website, blog of webwinkel aanpassen naar je wensen. Zo kun je  enorm veel verschillende WordPress templates kopen die je gemakkelijk kunt uploaden naar je server en met en druk op de knop kunt activeren.

Plugins voor extra functionaliteit

Gratis WordPress plugins

WordPress heeft een enorme plugin directory waar voor elke functie die je wilt toevoegen aan je website wel een oplossing te vinden is. Ook zijn er veel verschillende WordPress developers te vinden die een WordPress plugin kunnen maken waarmee je de gewenste functionaliteit toe kunt voegen aan je website.

Standaard beschikbaar in veel verschillende talen
Er zijn heel veel verschillende vertalingen aanwezig, op de team pagina kun je vertalingen vinden. Voor de Nederlandse versie kun je echter ook gewoon direct de Nederlandstalige versie downloaden.

Zoekmachine optimalisatie is gemakkelijk
Natuurlijk wil je met je website op de eerste pagina van de zoekmachines gevonden worden. Maar iedereen die een klein beetje verstand heeft van het internet weet dat dit niet zo gemakkelijk is. WordPress helpt om beter geindexeerd te worden door de zoekmachines. Tevens zijn er verschillende (gratis) plugins te installeren die het gemakkelijker maken om extra informatie toe te voegen die helpt om beter gevonden te worden. Zo kun je de titel, omschrijving en gestructureerde meta data (rich snippets) toevoegen en aanpassen aan je wensen.

Verschil tussen WordPress en een website op maat
Het verschil tussen een website op maat en WordPress is vooral een kosten plaatje. WordPress is sneller te installeren, aan te passen en te onderhouden en daar heb je geen website bouwer voor nodig. Een wordpress website heft standaard heel veel verschillende functies en mogelijkheden. Een wordpress website bestaat uit veel code en verschillende scripts die heel veel mogelijkheden bevatten maar waarvan je meestal maar een klein gedeelte gebruikt. Elke bezoeker die je website wil bekijken moet al die scripts en code laden en dit kost tijd. De mobiele telefoon zorgt voor 70% van je verkeer in de meeste gevallen en daar zit vaak een probleem. Wil je snel gevonden worden en een website die ook op mobiele telefoon snel geladen wordt dan moeten er toch een aantal handelingen verricht worden om de WordPress website snel genoeg te maken. Een website die op maat wordt gemaakt bestaat normaal alleen uit de scripts die nodig zijn voor de gewenste functionaliteit. Door gebruik te maken van de laatste technieken en slimme scripts kan een op maat gemaakte website veel gemakkelijker geoptimaliseerd worden. Dit is één van de redenen waarom veel klanten kiezen voor een op maat gemaakte website.

Koppeling WordPress iOS en Android app

Voor een bedrijf is een website alleen niet meer voldoende. Als bedrijf laat je een enorm marktaandeel liggen als je de mogelijkheden niet benut om je klanten met een app te kunnen bereiken via pushberichten. Het gemak van een iOS of Android app, waarbij de informatie die je deelt er altijd hetzelfde uitziet voor al je klanten, is vele malen groter dan je ooit kunt bereiken met een website. Belangrijk is echter wel dat je niet teveel tijd en dus kosten kwijt bent aan het verwerken van je informatie. WordPress heeft standaard een API en via JSON kan eenvoudig informatie gedeeld worden met je app(s). Je kunt eenvoudig in WordPress informatie toevoegen die dan direct verwerkt wordt in je app. Een bedrijf kan dus via de beheer module van WordPress alle informatie verwerken en hebt hiervoor geen aparte systemen of ontwikkelaar nodig.

december 7th, 2018|wordpress|Reacties uitgeschakeld voor WordPress als CMS