Social media marketing

/Social media marketing
Social media marketing

Social media marketing 2018

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een interactieve marketing techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van de bekende social media platformen om een zodoende hiermee een dialoog aan te gaan met klanten.

Als bedrijf kun je tegenwoordig niet meer om social media heen. Klantenservice en voorlichting via social media wordt tegenwoordig eigenlijk verwacht. Klanten verwachten van een bedrijf dat ze via social media (Facebook messenger, Whatsapp, Twitter) interactie kunnen hebben en informatie kunnen delen. Dit kost een bedrijf heel veel tijd, maar gelukkig kunt u nu de social media uitbesteden

De koppeling tussen de website en social media is alleen mogelijk als de website mobile friendly is of responsive aangezien veel social media mobiel georiënteerd zijn (facebook messenger, Whatsapp) of zelfs mobile only (Instagram en Snapchat). Webdesign en website ontwikkeling wordt dus steeds belangrijker!

Onze werkwijze

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE

Consumenten laten zich steeds meer beïnvloeden door de mening van anderen. Reviews, ervaringen en commentaren van andere consumenten zijn steeds belangrijker bij het maken van een keuze voor een aankoop. Facebook, Twitter, Pinterest en Yelp worden steeds vaker geraadpleegd voor informatie, inspiratie, advies en meningen.

Bedrijven kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de social media door te adverteren en dan specifieke filters te gebruiken voor selectie van potentiële klanten. Er zijn de afgelopen jaren heel veel nieuwe gereedschappen toegevoegd in het arsenaal aan selectiemogelijkheden bij advertenties waarmee je heel specifiek kunt filteren. Natuurlijk zullen de meeste bedrijven ook actief informatie en acties delen met hun doelgroep en nieuwe mogelijkheden inzetten om zo het bereik te vergroten. De koppeling met conversie tracking (zoals de Facebook pixel) en analyse is hierbij onmisbaar. Een bedrijf wil kunnen zien wat de ROI van een campagne is en weten wat de doelgroep doet als met de informatie die wordt gedeeld.

Social media marketing

Uw social media uitbesteden of hulp nodig bij het opzetten van een campagne?

Door onze jarenlange ervaring met het succesvol inzetten van social media voor onze affiliate sites en de websites van onze klanten kunnen we hulp bieden bij het starten, onderhouden en groeien van uw social media activiteiten.

De invloed van social media is enorm en neemt nog steeds toe. Zowel privé als zakelijk wordt er steeds meer gebruik gemaakt van social media om informatie te delen, ervaringen uit te wisselen, het laatste nieuws te volgen en interesses kenbaar te maken. Klanten vinden steeds vaker producten en diensten via social media waarbij ervaringen van anderen steeds vaker meespelen om een keuze te maken.

De groei van social media en de ontwikkelingen van de social media gaat enorm snel en zeker voor bedrijven liggen hier enorme kansen. De opkomst van chatbots als Manychat, FlowXO en Chatfuel bijvoorbeeld zijn hier een mooi voorbeeld van. Door gebruik te maken van chatbots en clickbait kun je interactie tussen potentiële klanten automatiseren wat natuurlijk geweldig is voor marketeers.